
Esimene hommik meie imelises korteris oli lihtsalt ilus. See päev ei võtnud me midagi suurt ette. Kuna külmkapp oli tühi ja kõhud hirmus tühjad, tegime tuuri kodulinna supermarketisse. Kuna hispaanlaste üheks lemmiktoiduks on kala ja mereannid, on toidupoodides suured ja ahvatlevad kalaletid. Põhiliselt värske toores kala ja mereannid, nagu igasugused krevetid, merekarbid, krabid, teod ja muud kalad. Kala on Hispaanias tunduvalt odavam kui Eesti poodides. Näiteks kuldmerikoger makasb seal 1,99 euri tükk, meilt saaks sellise ühe kala 4-5 euriga kätte. Kalad on letis puhastamata ja ostes kala, müüja küsib, et kas ta roogib ja puhastab. Mina muidugi hispaania keelest suurt aru midagi ei saanud, vastasin aga "Si, si!", ja minu üllatuseks ta siis need kalad puhastaski:). Aga värske liha oli seal kallim, ma täpsemalt ei vaadanud, aga möödaminnes jäi pilk hinnasildile liha kohal 23 euri. Alkohol on neil väga odav, iga õhtu jõime paar pudelit head Hispaania veini, mille sai juba paari euriga kätte. Veini kõrvale sõime põhiliselt oliive, kuna neil seal suured oliivi istandused on, siis ka oliivid on seal veidi odavamad. Keeduvorsti Hispaanias ei eksisteeri, põhiliselt on seal kuivatatud ning vinnutatud singid ja salaamid.

Kuna hommiku kohvi me polnud joonud, tegime väikse vahepeatuse ühes kohvikus. Nii head kohvi ma pole kuskil mujal saanud, kui Hispaania kohvikutes. Edasi soppasime veits riietepoes ja läksime koju ära.
Kui külmkapp sai täis laotud, otsustasime minna mere äärde. Kuna kell oli palju, siis kaigele ei läinud. Otsustasime minna Marbella linna ja mere äärde jalutama.
No comments:
Post a Comment